Interview Selma Baysal, 100 Talentvolle Vrouwen

“Het voelde alsof alles ineens klopte. Al mijn levenservaring, kennis en talenten leidden naar dit punt toe. Noem het intentie, innerlijke kracht of noem het God. Mijn diepste wens voor mijn loopbaan durfde ik eindelijk te onderkennen en uiten.“  Selma Baysal vertelt over haar ervaring met het event 100 Talentvolle Vrouwen. Een event dat vrouwen uit Apeldoorn helpt met participatie op de arbeidsmarkt. “Ik had me vorig jaar ook al ingeschreven voor het event, maar heb er toen vanaf gezien. Te schijterig!“

Dit jaar schreef ze zich weer in en kwam daadwerkelijk naar de eerste workshop. Toen kwam de onzekerheid en angst in volle hevigheid terug. “Die andere vrouwen leken zo zelfverzekerd over hun talenten. Ik voelde me met de minuut kleiner worden. Mijn allergrootste wens: “motivational speaker” worden durfde ik niet eens te uiten. Teleurgesteld en overstuur ben ik afgehaakt. Dit wordt niks, ik heb geen talent. Ik zat er echt helemaal doorheen. Maar…. Het inzicht openbaarde zich op de terugweg. Ik dacht, als ik nu weer naar huis ga en thuis blijf zitten broeden, dan gebeurt er helemaal niks. Er zal echt niet iemand bij mij thuis aanbellen om mij een droombaan aan te bieden. Naar buiten treden loont. Gaan! Vanaf dat moment liet ik mij niet meer leiden door die verlammende angst. Ik kwam terug voor de volgende workshop van 100 Talentvolle Vrouwen. Naarmate ik meer naar buiten trad met mijn  wens om motivational speeches te gaan geven, hoe concreter het werd. Van het één kwam het ander.”

Selma zocht via Facebook contact met een andere motivational speaker uit Apeldoorn. Ze maakten een afspraak en hij maakte haar nog enthousiaster voor het vak. Vol energie en ideeën belde  ze naar RTV Apeldoorn en kreeg, mede vanwege haar mooie stem en goede articulatie, een radioprogramma. In het programma Apeldoornse Schijven op maandagen van 9:00 tot 12:00 is Selma binnenkort te beluisteren. Hoezo geen talent! Selma is helemaal wakker nu en geniet van deze positieve energiespiraal. Ik houd erg van koken, ik ben creatief en maak graag foto’s. Ik ben nog aan het onderzoeken wat ik met deze talenten kan en wil, naast het geven van speeches. Wie wil er nou 40 uur per week hetzelfde doen? 100 Talentvolle Vrouwen heeft me enorm geholpen om mijn angst en onzekerheid af te schudden en in een veilige omgeving met andere vrouwen mijn talenten te onderzoeken en leren uiten. Moet je zien wat er nu allemaal op mijn pad komt!”

Zelf wil ze als motivational speaker ook mensen inspireren, het goede in hen raken. Op die manier bijdragen aan een vreedzame en liefdevolle wereld. Haar inspirators zijn Les Brown, Martin Luther King, Marianne Williamson en Wayne Dyer. “Ik heb best een heftig leven gehad en heb daarin veel levenswijsheid opgedaan. Dat persoonlijke element wil ik ook meenemen in mijn speeches”. Selma heeft haar eerste opdracht als motivational speaker al binnen. Tijdens de feestelijke netwerkbijeenkomst van 100 Talentvolle Vrouwen op 7 maart zal zij speechen. Laat je ook inspireren door Selma!

 

Interview en tekst: Christel van Koppen