Over De Heldere Pen

Ingenieur met schrijftalent | Tekstschrijver NijmegenIk ben Christel van Koppen, een gedreven ingenieur met schrijftalent. Mijn talent is dat ik onderwerpen goed kan ontrafelen en structureren. De rode draad weet ik beknopt en helder te verwoorden en duidelijk te maken voor iedereen.

Net als alle tekstschrijvers ben ik creatief met taal. Daarnaast ben ik ook analytisch en gestructureerd, schrijf ik luchtig en met humor en ben ik goed thuis in ambtelijke molens en bestuurlijke processen.

Schrijft stukken met overtuigingskracht

Met 17 jaar ervaring als senior beleidsadviseur én als bestuurslid bij politiek bestuurlijke organisaties, weet ik hoe je een stuk overtuigingskracht geeft.

Begonnen als adviseur water

Technisch Tekstschrijver Nijmegen

Na mijn HTS opleiding Aquatische Ecotechnologie (zeg maar watermanagement) ben ik gaan werken bij een waterleidingmaatschappij. Daar begon mijn loopbaan in de waterketen. De volgende stap was ingenieursbureau Royal Haskoning, waar ik als adviseur water werkte aan projecten over (afval)water, stedelijk water, riolering en waterbodems.

Van waterschapsbestuurder via beleidsadviseur

Op mijn 29e schreef ik mij in als kandidaat voor de waterschapsverkiezingen van Waterschap Rivierenland. Met veel stemmen werd ik gekozen en zat twee periodes in het algemeen bestuur. Parallel hieraan ging mijn loopbaan in de waterketen verder bij gemeenten: als adviseur water en riolering bij gemeente Ede en Nijmegen. Later werd ik senior adviseur en uiteindelijk senior beleidsadviseur openbare ruimte. Daar was de waterketen voor mij in dienst bij de overheid rond.

Naar tekstschrijver in Nijmegen

1 januari 2014 sprong ik in het diepe door als freelance tekstschrijver verder te gaan. Schrijven was al jaren mijn passie. Ik schreef columns en in mijn werk  had ik er plezier in om prettig leesbare beleidsnota’s, persberichten en bestuursvoorstellen te schrijven. Hier kreeg ik ook veel lof voor. Na de zoveelste beleidsnota wilde ik wat anders. Het liefst werd ik tekstschrijver, maar ik had geen studie Nederlands, journalistiek of communicatie gevolgd. Ik ben een ingenieur die van schrijven houdt.

Die de taal van de overheid spreekt én schrijft

Bleek dát nou net mijn unique selling point te zijn! Omdat ik de taal van de overheid spreek (en schrijf!) en thuis ben in techniek en beleid, bleek mijn schrijftalent juist welkom bij het schrijven van aanbestedingen voor aannemers.

Veel techneuten en dus ook aannemers zijn geneigd om te formele taal te gebruiken, iets waar overheden tegenwoordig een aversie tegen hebben. Ik help ze om SMARTe , eenvoudige en toegankelijke teksten te schrijven waardoor ze meer kans hebben om de aanbesteding te winnen. Naast aanbestedingen schrijf ik ook columns, blogs en artikelen.

Met mijn analytische en nuchtere instelling weet ik onderwerpen helder te verwoorden en inzichtelijk te maken voor iedereen.

LinkedIn profiel Christel