Blogs & Columns

Heb jij hulp nodig bij jouw blogs of columns?

Ik kan je op 2 manieren helpen: 

  1. Als ghostwriter: ik schrijf
  2. Schrijfbegeleiding: jij schrijft en ik help je daarbij

1. Ghostwriter

Wil je wel blogs of columns publiceren, maar heb je weinig tijd of schrijftalent? Dan kan ik je helpen als ghostwriter. Als ghostwriter schrijf ik op basis van een (telefonisch) interview een concept column of blog in jouw naam. De tekst is gestructureerd in korte alinea’s met een aansprekend kopje boven iedere alinea. Bij blogs houd ik rekening woorden waarop men googelt (SEO). Ik mail je het concept en je kunt hierop reageren via de mail, telefonisch of bij een kop koffie. Klopt de tekst inhoudelijk? Leest ‘ie prettig? Is het een schrijfstijl die past bij jou of zijn er synoniemen van woorden die jij eerder zou gebruiken? Met jouw opmerkingen maak ik jouw blog of column af en dan is ‘ie klaar voor gebruik. Je kunt ’m delen via social media en op een blogroll van de website zetten. De tijdsbesteding bedraagt voor jou ongeveer een 1/2 uur per blog. Deze werkwijze hanteer ik voor 4 verschillende organisaties. Nieuwsgierig welke? Tja, dat is natuurlijk geheim!

2. Blog/column begeleiding

Wil je zélf blogs of columns leren schrijven? Als begeleider ondersteun ik je bij het schrijven van blogs of columns. Ik adviseer over blogfrequentie, het aantal woorden, kopjes, schrijfstijl en schrijfperspectief. Ook kan ik je adviseren over het gebruik van WordPress en SEO. Ik adviseer om de startfrequentie niet te hoog te kiezen. Als je begint loop je waarschijnlijk over van goede onderwerpen waar je over wilt schrijven…Maar, kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. En je zet jezelf behoorlijke onder druk als je met een hoge frequentie wilt publiceren naast je overige werkzaamheden, zeker als het nieuw voor je is.

Eens in de zoveel weken (jij bepaalt hoe vaak) overleggen we over de voortgang, de onderwerpen en aandachtspunten. We kunnen dan ook conceptblogs of columns bespreken. Ik kan natuurlijk tussendoor via mail ook concepten redigeren. Je leert zo zelf goede columns of blogs schrijven en hebt mijn begeleiding na een tijdje niet meer nodig. Als je wilt kan ik je blogs of columns blijven redigeren, zodat ze foutloos blijven en de kwaliteit op pijl blijft.

In het begin komen we om de zoveel tijd bij elkaar waarin we de voortgang, de onderwerpen en schrijfaandachtspunten bespreken. We kunnen dan ook conceptblogs bespreken. Het redigeren van conceptblogs kan natuurlijk ook tussendoor per mail.

Je leert zo snel zelf bloggen en hebt mijn begeleiding na een aantal blogs niet meer nodig. Als je dit wilt kan ik je blogs blijven redigeren zodat ze foutloos blijven en de kwaliteit op pijl blijft.

 

Blog tipsColumn tips