Apenrots

Welke zou jij nemen? Dat Alfa penthouse bovenaan zeker? Met 1200 m2 oppervlak. Prijs op aanvraag, reken op een paar miljoen. Het uitzicht over de Ooijpolder is inbegrepen, dat wel. 62 luxe appartementen komen er in het voormalige kantoor van Royal Haskoning aan de Barbarossastraat. Is er in Nijmegen een markt voor zo’n apenrots van in totaal zo’n 40 miljoen euro?

Het goedkoopste appartement, de Omega, ligt aan de stadskant onderaan en heeft een oppervlak van maar 54 m2 . Ach, hoeveel ruimte heb je in Estel Residence nou helemaal nodig? Er is zoveel gezamenlijke ruimte. De wellnessafdeling bijvoorbeeld met zwembad, sauna, stoomcabine, fitness, douches, kleedkamers en toiletten. Schrap die badkamer in je eigen appartement maar! Verder komen er vergaderruimtes, luxe logeersuites en een golfsimulator om je swing te oefenen. In het souterrain komt de riante wijnkelder. Aan de lange tafel organiseer je je eigen wijnproeverij met medebewoners of gasten. Schrap de woonkamer ook maar! In de technische beschrijving las ik dat het plafond van de wijnkelder geluidsabsorberend uitgevoerd wordt. Ze verwachten blijkbaar luidruchtige bacchanalen. Elk appartement krijgt in die wijnkelder een transparant uitgevoerd privéwijnvak. Zo kun je eerst even de wijnvoorraden inspecteren, voordat je besluit bij welke buur je een kopje suiker gaat lenen.

In dit gebouw bracht ik 5 jaar met plezier door. Ik hoefde geen miljoenen te hebben om daar te mogen verblijven, ik werd er zelfs voor betaald! Helaas was het salaris van Haskoning niet genoeg om mijn oude werkplek als pied à terre te kopen. Ik kom wel heel graag binnenkijken als de verbouwing klaar is. Wie nodigt mij uit?

PS: Rode Bourgogne graag. En niet zo’n literknaller.

Hasko

 

Column Weekkrant De Brug  Nijmegen,  10 juni 2015