Voorzitter kandidatencommissie Water Natuurlijk

logo waternatuurlijkWater Natuurlijk

Water Natuurlijk is de groene waterschapspartij met hart voor blauw. Samen met twee andere commissieleden interviewde ik de kandidaten voor het Bestuur van Waterschap Rivierenland. We selecteerden de kandidaten en stelden de volgende kieslijst op, waarvan de top 4 bestaat uit 3 vrouwen. Het bestuur en de leden van Water Natuurlijk stelden de kieslijst definitief vast.

Lijsttrekker Hennie Roorda

Hennie Roorda uit Nijmegen is lijsttrekker. Een jonge vrouwelijke bestuurder. Dat is zeldzaam in Nederland! Ze is lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Rivierenland en van de Unie van Waterschappen. Ze heeft een groen hart, maar is zeker geen groentje dus!

Supervrouwen in de top 4

Naast Hennie Roorda staan Anne-Margreet van Putten en Susanne Agterbosch in de top 4.  In de top tien van de lijst is de ervaring van de huidige fractie aangevuld met enthousiaste nieuwelingen.

En supermannen als lijstduwers

Lijstduwers zijn onder andere wethouder Arjen Rijsdijk uit Gorinchem, ex-wethouder Jan van der Meer uit Nijmegen en directeur van de Gelderse Natuur en Milieufederatie Volkert Vintges. Op nr 2  prijkt toch weer een man, de nestor van de sportvisserij Wim van Dijk, Op nummer zeven staat nóg een dame met stevige bestuurlijke kwaliteiten:  Maria Wiebosch-Steenman, voormalig burgemeester van Hardinxveld-Giessendam.

Stem op 18 maart

Op 18 maart zijn de Waterschapsverkiezingen. Kies ook voor een fris en groen waterschapsbestuur, stem  Water Natuurlijk!